RÝŽE NANO VIALONE VERONESE CHZO

Rýže Nano Vialone Veronese CHZO: první rýže, která získala označení CHZO od Evropské unie za přísné dodržování pravidel při pěstování a zpracování. Výrobní standardy, které zaručují pravost, vůni a vynikající gastronomický výsledek této vyhlášené rýže.

logo-consorzio-riso

PROMOTÉR

Konsorcium pro Ochranu Rýže Nano Vialone Veronese CHZO

Sdružuje všechny společnosti, které se podílejí na výrobě této dokonalosti CHZO. Dohlíží na čistotu odrůdy, způsoby pěstování, zpracování a prezentaci této rýže ke spotřebě a zaručuje soulad se Specifikací výrobku schváleným a registrovaným Evropským společenstvím.

PŮVODNÍ ÚZEMÍ

Země, voda, čas.

Rýže Nano Vialone Veronese CHZO se rodí ve veronské nížině, z půdy zavlažované čistou pramenící vodou. Rovinaté pozemky jsou ideální pro setí, protože umožňují, aby voda, zdroj života pro rýžová pole, rovnoměrně zaplavovala pole.
V životě této speciality se totiž střídají povodně a období sucha, odborně regulované pěstitelem rýže, aby doprovázely růst rýže, a to od počátku jara do začátku podzimu.

PŘEJÍT NA WEBOVÉ STRÁNKY PROMOTÉRA

PRODUKTY

Unikátní. Vzhledem i chutí.

    RISO NANO VIALONE VERONESE IGP

    Rýže Nano Vialone Veronese CHZO pochází z rýže získané z pečlivě vybraných semen druhu japonica odrůdy Vialone Nano.
    Má středně velké bílé zrno, kulatého a polodlouhého tvaru, které odhaluje jakousi centrální „perlu“.
    Rýže Nano Vialone Veronese, milovaná v kuchyni, dobře absorbuje koření a má vynikající výsledky během varu. Funkce, díky kterým je ideální pro přípravu rizota.

CERTIFIKÁTY

Chráněné Zeměpisné Označení

Rýže Nano Vialone Veronese CHZO je Chráněné Zeměpisné Označení. Certifikace, které označuje produkt, k jehož zeměpisnému původu lze připsat dané jakosti, pověsti nebo jiné vlastnosti a jehož výroba probíhá ve vymezené zeměpisné oblasti alespoň v jedné z jejích fází.

RECEPTURY

Zamilujte se na první ochutnání.

Pappardelle s králičím ragú a Amarone della Valpolicella DOCG

Vykostěte králíka, nakrájejte ho na kousky a naložte ho alespoň na dvě hodiny do misky spolu s vínem Amarone, celerem, cibulí, rozmarýnem, bobkovým listem, šalvějí a jalovcem.
LEGGI LA NEWS

Rizoto s ragú z perliček a jablky

Po vykostění perličky a odstranění kůže ji nakrájejte na kostky. Na pánvi osmahněte nakrájenou cibuli na troše extra panenského olivového oleje, poté přidejte na kousky nakrájenou perličku, snítku tymiánu, šalvěj a rozmarýn. Dochutíme solí a pepřem.
LEGGI LA NEWS

Olejový koláč s CHOP Veneto

Vejce vyšlehejte v míse s cukrem do pěny. Nyní přidejte olej Veneto CHOP a mléko. Pokračujte v míchání. Postupně přidejte prosátou mouku a nastrouhanou citronovou kůru.
LEGGI LA NEWS
OBJEVIT VŠECHNY RECEPTY

SOCIÁLNÍ MÉDIA PROMOTÉRA

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram